Door de veranderende wetgeving omtrent zonnepanelen en de nieuwe nettarieven wordt het steeds interessanter om een thuisbatterij te kopen. Met deze energieopslag stijgt je zelfverbruik en verlagen je stroomkosten.

Maar hoeveel kost een thuisbatterij in 2022?

Het antwoord vind je in dit artikel. Hieronder bekijken we alle factoren die de kostprijs beïnvloeden, en geven je ook een richtprijs voor een compleet energieopslagsysteem.

Richtprijs voor een thuisbatterij

Bij Q-Home leveren we steeds maatwerk. Dit wil zeggen dat we onze oplossingen afstemmen op jouw wensen en noden. Hierdoor verschilt de kostprijs van project tot project.

Om je een idee te geven van de richtprijzen; je hebt al een thuisbatterij vanaf €4.675 (incl. premie, excl. btw).

Voor dit budget krijg je een standaardinstallatie met alles op en aan, namelijk een LG batterij (lithium-ion, muurmodel), een SMA omvormer en een energiemeter in de verdeelkast. De installatie en configuratie zijn ook inbegrepen. Kortom, een compleet thuisaccu pakket.

Wat bepaalt de prijs van een thuisbatterij?

Deze factoren bepalen hoeveel een thuisbatterij kost:

De capaciteit

Het is nogal logisch dat de capaciteit een invloed heeft op de kostprijs. Voor een batterij met een hoog opslagvermogen zijn simpelweg meer batterijcellen nodig. De productiekost ligt dus hoger. Zo is een 8 kWh batterij goedkoper dan eentje van 12 kWh.

De capaciteit hangt samen met je verbruik. Wij berekenen op voorhand hoe groot de opslagcapaciteit moet zijn. Dat is voordeliger, want je betaalt niet voor overtollige capaciteit die je toch niet nodig hebt.

Het merk

Ook het merk speelt een rol. Tegenwoordig zijn er heel wat fabrikanten die goedkope thuisbatterijen op de markt brengen. Maar die voldoen niet altijd aan onze hoge kwaliteitseisen. Daarom kiezen wij voor de producten van LG Chem. LG is een voortrekker op het vlak van batterijtechnologie en staat bekend voor haar hoogwaardige batterijen met een lange levensduur.

De omvormer

De omvormer is een onderdeel waar je best niet op bespaart. Die heeft immers een invloed op het rendement. Wij gebruiken steeds omvormers van A-merken, zoals SMA.

Slimme thuisbatterij

Wil je meer halen uit je eigen energieopslag? Kies dan voor een slimme thuisbatterij. Aan de hand van de Loxone Miniserver koppelen we de batterij aan elektrische toestellen, zoals de warmtepomp, laadpaal, droogkast… Op deze manier wordt het energieverbruik automatisch geoptimaliseerd en daalt je elektriciteitsfactuur nog meer.

Een slimme thuisbatterij is reeds verkrijgbaar vanaf €6.775 (incl premie, excl btw).

Dit is er inbegrepen

Je weet ondertussen hoeveel een thuisbatterij kost. Maar wat krijg je ervoor terug? Wel, dit is in onze totaalservice inbegrepen:

  • Capaciteitsberekening
  • Ontwerp systeem
  • Installatie LG Chem lithium-ion thuisbatterij
  • Installatie SMA omvormer
  • Installatie energiemeter in de verdeelkast
  • (Optioneel) integratie Loxone Miniserver
  • (Optioneel) koppeling Miniserver aan verbruikers
  • Opstart en configuratie systeem

Tip: gebruik de premie

Goed nieuws! De Vlaamse overheid geeft een premie voor de aankoop van een thuisbatterij. Je ontvang €225 per kWh, met een maximumbedrag van €1.725 (of 40% van de investeringskosten). Dat is goed nieuws voor je budget.

Leer meer op vlaanderen.be.

Graag een thuisbatterij prijs op maat?

Contacteer ons om jouw plannen te bespreken en wij maken een offerte op maat. Gratis en vrijblijvend.