Thuisbatterijen

Thuisbatterij kopen? Dat is een goed idee, want batterijopslag maakt je minder afhankelijk van de energieprijzen en verlaagt je stroomfactuur. Q-Home voorziet de planning, installatie en een intelligente sturing.

Voordelen ontdekken
Offerte aanvragen

Hoe werkt het?

Piekverbruik ochtend & avond

De meeste gezinnen hebben een piekverbruik in de ochtend en avond. Want dan is men aan het koken, tv-kijken, wassen… Op deze momenten wordt er dus veel elektriciteit uit het stroomnet gehaald.

Opbrengst van de zonnepanelen

Zonnepanelen behalen hun hoogste opbrengst rond de middag. Maar dan is het verbruik miniem – omdat we gaan werken of een uitstapje maken. Momenteel is dat geen probleem, omdat je elektriciteitsmeter terugdraait. Maar van zodra de slimme meter verplicht wordt, verlies je dit voordeel.

Overtollige stroom opslaan en hergebruiken

Een batterijsysteem slaat deze overtollige, zelfgeproduceerde stroom op voor later. Op deze manier moet je ‘s avonds veel minder elektriciteit uit het stroomnet verbruiken. Zo daalt je energiefactuur.

Thuisbatterij voordelen

Slimme sturing mogelijk

Standaard thuisbatterij of slim energiebeheer?

Voor wie een budgetvriendelijke oplossing zoekt, hebben we onze standaard energieopslag. Dit is ideaal voor gezinnen die meer willen halen uit hun zonnepanelen en eventuele noodstroom willen voorzien.

Met onze intelligente thuisbatterijen kies je voor nog meer comfort. Via een intelligente sturing – aan de hand van Loxone – is een geavanceerd energiebeheer mogelijk, waarbij we bepaalde verbruikers in- of uitschakelen o.b.v. de PV-opbrengst en huidige energieopslag.

PS: in onze domotica webshop vind je alle componenten om zelf je batterij slim te maken.

Wat zit er in ons pakket?

1) Thuisbatterij

    • Batterij en omvormer (dicht bij het elektrisch verdeelbord)
    • Energiemeter in de verdeelkast
    • Vereiste vrije ruimte: 1 x 1,5 m (HxB)

2) Energiemanagement

    • Integratie van slimme componenten
    • Aansluiten van actieve toestellen (boiler, warmtepomp, laadpaal…)

Veelgestelde vragen

Welke merken gebruiken jullie?

Wij plaatsen thuisbatterijen van LG Chem en BYD, in combinatie met omvormers van SMA. Dat zijn kwalitatieve merken die hun strepen over de jaren heen verdiend hebben.

Hoeveel kost een thuisbatterij?

Je hebt al een thuisbatterij vanaf €4.675 (incl. premie, excl. btw), installatie inbegrepen. Meer info >

Zijn er premies beschikbaar?

Ja, de Vlaamse overheid geeft premies op basis van de totale opslagcapaciteit. Die bedraagt max. €1.725. Meer info >

Hoe groot moet mijn batterijopslag zijn?

De capaciteit is afhankelijk van je energieverbruik. We bekijken dit samen tijdens de opmaak van de offerte, zodat je niet betaalt voor capaciteit die je toch niet gebruikt, of een batterij krijgt die te klein is.

Waar komt de batterij?

Doorgaans plaatsen we de thuisbatterij in een technische ruimte, een garage, een tuinhuis of de zolder. De meest geschikte locatie bepalen we tijdens een plaatsbezoek.

Powered by Loxone, LG Chem, SMA & BYD

De 360° thuisbatterij oplossing

We maken gebruik van gekende en ondersteunende technologieën en laten ze perfect samenwerken. We kiezen steevast voor kwaliteit. Hiervoor gebruiken we de producenten van SMA, LG Chem en BYD voor het thuisbatterijgedeelte. Voor de koppeling van alle verbruikers en energietechnieken gebruiken we Loxone. Dat is een compleet smart home systeem die een doorgedreven automatisatie en intelligente sturing toelaat.

Q-Home is de eerste en enige Loxone Flagship Partner in de Benelux en gecertificeerde SMA, LG Chem & BYD installateur. Jouw project is bij ons dus in goede handen!

Meer weten?
Bespreek jouw plannen.

Maak een afspraak om jouw project te bespreken.
Gratis. Zonder verdere verplichtingen. Of vraag direct een offerte aan.

Contact opnemen
Offerte aanvragen