Loxone in je woning? Een goed idee! Op deze pagina leer je alles over de voordelen en kostprijs van een Loxone smart home. Laat je inspireren of bespreek je plannen met de eerste Loxone Flagship Partner van België: Q-Home.

Wat is Loxone?

Loxone is een smart home fabrikant. Het bedrijf ontwikkelt allerlei componenten om gebouwen slim te maken door het automatiseren van diverse taken. Loxone levert niet alleen hardware (zoals een centrale controller, drukknoppen, verlichting…) maar ook gratis software (Loxone Config voor de configuratie van het systeem en een smartphone app voor de bediening). Het is dus een erg complete oplossing.

Loxone is compatibel met andere technologieën, zoals Dali, KNX, Modbus, RS232, enzovoort.

Hierdoor kan je zowat alles integreren in je Loxone smart home. Niet alleen de verlichting en verwarming, maar ook de zonwering, ventilatie, toegangscontrole en audio. Des te meer technieken je koppelt, des te groter de mogelijkheden.

Partnernetwerk

Belangrijk om te weten is dat Loxone zelf geen installaties doet. Hiervoor doet het beroep op een partnernetwerk.

Partners worden ingedeeld in verschillende niveau’s (Silver, Gold, Platinum en Flagship), afhankelijk van hun kennis en het aantal projecten dat ze uitvoerden. Q-Home is de eerste en enige Loxone Flagship Partner in België en Nederland. Jouw project is bij ons dus in goede handen.

Is Loxone de moeite waard?

Ja, het is zeker de moeite waard om te investeren in een Loxone smart home. Ten opzichte van een klassieke elektrische installatie biedt deze oplossing heel wat voordelen:

  • Focus op woonautomatisatie, wat voor meer comfort zorgt en tijd bespaart
  • Loxone drukknop standaard maakt de bediening nog eenvoudiger
  • Toekomstgericht, dankzij de frequente updates van hard- en software
  • Lager energieverbruik door de slimme verwarming/verlichting/ventilatie/…
  • Ruim assortiment draadloze componenten (Loxone Air) voor bestaande woningen

Wat kost Loxone?

Bij de keuze voor een smart home systeem speelt natuurlijk de prijs een grote rol. De totale kostprijs is afhankelijk van de grootte van de woning en de functies die je integreert. Die verschilt dus van project tot project. Om je toch een idee te geven van het budget dat je nodig hebt voor een Loxone smart home, maakten we een prijssimulatie:

Bekijk onze smart home kostprijs simulatie >

Voor een doorsnee woning met een complete uitrusting betaal je ongeveer €12.600, excl. btw. Hierin zijn verlichtingsarmaturen, multiroom audio, sturing verwarming, sturing zonwering… inbegrepen. Ook de planning, installatie en configuratie zitten in deze prijs.

Wil je graag een Loxone prijs op maat? Contacteer ons voor een vrijblijvende offerte.