Recent hadden we het al over het automatiseren van verlichting met domotica. Natuurlijk kan dit ook met je buitenverlichting. Zo geef je jouw tuin een extra cachet.

Slimme tuinverlichting met domotica

Klassieke tuinverlichting is heel dom. Je zet alle tuinspots en wandlampen aan/uit met behulp van een schakelaar of een timer. Domotica tilt alles naar een hoger niveau. De centrale controller zal alle buitenlampen op een slimme manier aansturen, om zo de uitstraling van je tuin te verbeteren, je comfort te verhogen en je elektriciteitsfactuur te verlagen.

Buitenverlichting toepassingen

Heb je geen idee wat de mogelijkheden van tuinverlichting met domotica zijn? Laat je inspireren door deze voorbeelden:

  • Lampen automatisch activeren wanneer het donker wordt (o.b.v. helderheid in plaats van een vast tijdschema).
  • Tuinverlichting gebruiken voor meldingen, bijvoorbeeld knipperende lampen wanneer er iemand een de voordeur aanbelt.
  • Alles-uit functie wanneer je gaat slapen, of kies er zelf voor om enkele strategisch geplaatste tuinlampen de hele nacht te laten branden.
  • RGB-tuinverlichting zachtjes van kleur laten veranderen tijdens een barbecue of een ander tuinfeestje.
  • Zelf lichtstemmingen instellen voor diverse gelegenheden: relaxen in de tuinlounge, nachtelijke zwempartij of afwezigheidsmodus.

Tuinverlichting als onderdeel van je smart home

Slimme tuinverlichting is slechts een klein onderdeel van je smart home. Natuurlijk kan je nog een heleboel andere zaken in en rond je woning op een intelligente manier aansturen. Denk bijvoorbeeld de toegangscontrole (intercom aan de voordeur, cijferklavieren bij poorten…), zwembadsturing, inbraakalarm, enz.

Meer weten over de mogelijkheden? Vraag gerust meer informatie via e-mail of plan een bezoek aan onze showroom.