Wist je al dat onze smart homes uitgerust zijn met een energiemanager? Die laat een intelligent energiebeheer toe, voor meer comfort en een kleinere ecologische voetafdruk.

Wat is een slimme energiemanager?

Klassieke energiemanagers geven inzicht in het gas- en elektriciteitsverbruik. Maar onze slimme energiemanager gaat nog een stapje verder. De intelligente controller zal automatisch het energieverbruik optimaliseren door bepaalde acties te ondernemen. Je hoeft zelf dus helemaal niets te doen. Handig, toch?

Energiemanager voor zonnepanelen

Een energiemanager is zeker en vast een meerwaarde wanneer je zonnepanelen hebt.

Doorheen de dag zijn er verschillende momenten waarop de PV-installatie een overproductie heeft. Die overtollige stroom wordt dan op het elektriciteitsnet geïnjecteerd (vaak tegen een lager tarief).

Met een energiemanager wordt het eigenverbruik van zonnepanelen geoptimaliseerd. Zelfgeproduceerde stroom wordt zoveel mogelijk zelf geconsumeerd. Dat kan door bepaalde toestellen in te schakelen. Je smart home zal bijvoorbeeld de droogkast opzetten en je elektrische fiets opladen wanneer de zonnepanelen een overschot hebben.

Onze slimme energiemanager laat ook prioriteiten toe. Wil je bijvoorbeeld eerst je elektrische auto opladen en daarna de thuisbatterij bijvullen, dan is dat perfect mogelijk. De inschakelvolgorde bepaal je zelf.

slimme energiemanager van loxone

Altijd online

Dankzij de internetverbinding wordt de Loxone app een online energiemanager. Je kan niet alleen de meest recente statistieken bekijken, maar ook bepaalde handelingen uitvoeren (toestellen in/uitschakelen, verwarming bedienen, enz.).

Energiefactuur laten dalen

Er zijn nog andere manieren waarop onze energiemanager je gas- en elektriciteitsfactuur laat dalen, bijvoorbeeld:

  • De verwarming verlagen in kamers waar ramen openstaan
  • Het rendement van een thuisbatterij optimaliseren
  • In de winter gratis zonnewarmte gebruiken om te verwarmen
  • In de zomer de zonwering automatiseren, zodat je minder actief moet koelen
  • Verlichting uitschakelen in lege ruimtes
  • De verwarming sturen o.b.v. je leefgewoonten, het weer, enz.
  • Stand-by toestellen uitschakelen

Meer weten over onze energiemanager?

Benieuwd hoe onze Loxone energiemanager nuttig is voor jouw woning? Maak een afspraak om de mogelijkheden te bespreken. Gratis, zonder verdere verplichtingen.