Renovaties en smart homes gaan op het eerste zicht niet samen. Maar niets is minder waar. Hoewel domotica bij renovaties enkele obstakels met zich meebrengt, zijn er toch voldoende mogelijkheden om je woning slim te maken.

Grondige renovaties

Bij grondige renovaties, waarbij je ingrijpende aanpassingen doet en een groot deel van de kamers stript, is het perfect mogelijk om je woning slimmer te maken. Er is namelijk ruimte om nieuwe kabels en componenten te plaatsen. Daarnaast krijgt de verdeelkast toch een complete make-over. Het verschil met domotica bij nieuwbouw is dan bijzonder klein.

Kleine renovatiewerken

Ook bij kleine renovatiewerken zijn er mogelijkheden. We kunnen de bestaande bekabeling gebruiken voor de sturing van lichtpunten, zonwering en meer. Is er toch geen geschikte kabel aanwezig? Dan plaatsen we nieuwe bekabeling (die we netjes wegwerken) of kiezen we voor draadloze oplossingen.

Draadloze componenten

Je wil domotica zonder breekwerken? Maak kennis met de Loxone Air-technologie. Dat zijn draadloze componenten om van jouw woning een smart home te maken. Ideaal voor kleine renovaties of het upgraden van bestaande woningen.

De Loxone Miniserver Go maakt gebruik van een draadloze bidirectionele communicatie om stopcontacten, gordijnmotoren, stelventielen,… aan te sturen. Zonder breekwerken. Zonder extra kabels. Het meshnetwerk garandeert een optimaal bereik in elke ruimte. Bovendien is de verbinding 100% veilig, dankzij de IPSec versleuteling.