Bouwplannen? Kies voor een slimme woning. Zo geniet je van meer comfort, veiligheid en energiezuinigheid. Een smart home biedt alleen maar voordelen.

Voor domotica bij nieuwbouw zijn er wel enkele zaken om rekening mee te houden. Wij zetten ze op een rijtje.

Neem je smart home direct mee in de planning

Des te vroeger je rekening houdt met de mogelijkheden van een smart home, des te beter. Dat laat je toe om alles optimaal te plannen. Anders moet je misschien op het allerlaatste moment knopen doorhakken.

Domotica bij nieuwbouw start dus al in de planningsfase. Denk na over de toepassingen die je wil. Zonwering sturen? Automatische verlichting met lichtsferen? Multiroom audio? Een slim energiemanagement? Al deze keuzes bepalen welke componenten er nodig zijn.

Denk aan de toekomst

Bij een nieuwbouw begin je met een leeg doek. Er zijn geen beperking zoals bij een renovatie. Je bent dus vrij om kabels en aansluitingen te voorzien waar jij dat wil.

Dit is het perfecte moment om al aan de toekomst te denken. Misschien wil je vandaag nog geen gestuurde zonwering, maar wel binnen enkele jaren. Dan is het fijn dat de juiste bekabeling reeds aanwezig is (of wachtbuizen). Dat spaart je heel wat kap- en breekwerk uit.

Niet alleen nieuwe technieken spelen een rol. De kans is groot dat je levensstijl in de toekomst verandert. Misschien komen er wel (klein)kinderen, of wil je enkele zaken voorzien voor je oude dag. Houd hiermee rekening tijdens de planning van je nieuwbouw domotica.

Zelf installeren of uitbesteden?

Weinig tijd? Besteed de volledige smart home installatie uit aan een Loxone partner zoals Q-Home. Maar wist je al dat wij ook zelfbouwpakketten hebben? Met deze pakketten plaats je een compleet domotica systeem in je nieuwbouw mét begeleiding. Wij maken de planning, leveren het materiaal, controleren de werken en zorgen voor de finishing touch. Ondertussen doe jij het handwerk. Dat is een budgetvriendelijke manier om van je nieuwbouw een smart home te maken.

Domotica in je nieuwbouw?

Q-Home maakt jouw nieuwbouw slime. Wij zijn namelijk gespecialiseerd in smart homes en voorzien onze klanten van een smart home. Vraag nu een offerte voor een prijs op maat. Die is steeds gratis en vrijblijvend.