Wil je bepaalde zaken in je woning automatiseren? Dan moet je een domotica systeem kiezen.

Momenteel zijn er tientallen oplossingen verkrijgbaar, zoals Loxone, Niko Home Control en KNX. Al deze systemen hebben voor- en nadelen. Ze vergelijken is dus niet eenvoudig. Daarom geven we enkele tips om te bepalen welk domotica systeem de beste keuze is.

Zo vergelijk je domotica

Welk domotica systeem is geschikt voor jouw project? Vergelijk alle fabrikanten op basis van deze vier aandachtspunten:

1. Mogelijke integraties

Een domotica systeem staat nooit alleen. Het moet namelijk diverse sensoren, actuatoren en toestellen met elkaar verbinden. Daarom is het belangrijk dat er voldoende integratiemogelijkheden zijn.

Vergelijk de domotica systemen dus op basis van hun koppelingen. Kan je bijvoorbeeld DALI-lampen bedienen, RS-232 signalen versturen of Modbus data uitlezen? Meer integraties zorgen voor meer flexibiliteit.

2. Gebruiksvriendelijkheid software

Nog een aandachtspunt tijdens de vergelijking van domotica is de software. De software moet stabiel, veilig en gebruiksvriendelijk zijn. En dan hebben we het niet alleen over configuratiesoftware, maar ook over bijhorende apps voor je smartphone of tablet.

3. Updatefrequentie

De domoticawereld staat nooit stil. Daarom is het cruciaal dat de software regelmatig een update krijgt. Die maakt je installatie klaar van de toekomst door nieuwe functies te introduceren en fouten op te lossen.

4. Bescherming persoonlijke data

Ga je domotica systemen vergelijken? Controleer dan even hoe je gegevens gebruikt worden. Sommige producenten kiezen voor een cloudoplossing, waarbij je data op een externe server wordt opgeslagen. Qua privacy is dat niet de beste oplossing. Een cloud-free systeem is dus veel interessanter.

Welke domotica kiezen wij?

Over de jaren heen hebben we verschillende domotica systemen vergeleken. Maar uiteindelijk kozen we voor Loxone.

Loxone biedt een complete oplossing voor de optimalisatie van elk gebouw, krijgt regelmatig updates en werkt cloud-free. Bovendien zijn er enorm veel integraties mogelijk. De krachtige en gebruiksvriendelijke software is ook mooi meegenomen.

Loxone in jouw woning? Contacteer ons om jouw plannen te bespreken.