Q-Home geeft zuurstof aan je huis

We horen steeds vaker dat het niet goed gesteld is met de luchtkwaliteit. Maar ook binnenshuis kan de lucht vervuild zijn. Bouwmaterialen, schoonmaakproducten, verwarming of dagelijkse activiteiten zoals koken hebben hier een impact op.

Hoe is het gesteld met de luchtkwaliteit in jouw woning? Q-Home, in samenwerking met Renson, geeft je op elk moment inzicht en biedt een oplossing om de kwaliteit altijd op peil te houden.

Onlangs heeft Renson zijn Healthbox 3.0 gelanceerd, een ventilatiesysteem van het type C+. Dit systeem voorziet lucht extractie en is uniek gekenmerkt door zijn vele sensoren en gestuurde kleppen.

Bij Q-Home draait alles om wooncomfort. Gezonde lucht maakt hier ook deel van uit. Q-Home en Renson hebben de koppen bij elkaar gestoken en kwamen al snel tot een aantal scenario’s die we elk afzonderlijk niet mogelijk achtten.

Waarschuwing bij lage luchtkwaliteit

Bij Renson wordt de luchtkwaliteit uitgedrukt volgens de zogenaamde Air Quality Index, een numerieke score die aangeeft hoe gezond je binnenlucht wel is.

Q-Home maakt de Air Quality Index zichtbaar in de Loxone Smart Home App zodat je ten alle tijde de kwaliteit kan raadplegen.

Extra ventilatie bij afwezigheid

Is je luchtkwaliteit te laag? Dan zal bij afwezigheid de ventilatie extra ventileren totdat de luchtkwaliteit hersteld is.

Bij aanwezigheid zal de ventilatie zich terug normaliseren en volgens de wettelijke verplichtingen functioneren

Automatische ventilatie bij feestjes

Binnenkort een feestje? Ben je de ventilatie een stand hoger vergeten zetten? Geen probleem, Q-Home neemt die taak van je over. Bij aanwezigheid van veel vrienden of familie zal in de leefruimtes een extra inspanning worden gevraagd aan de ventilatie zo dat er voldoende verse lucht binnenkomt.

Extra veiligheid

We wensen het niemand toe, maar mocht er brand ontstaan in je woning dan dient de zuurstoftoevoer zo snel als mogelijk beperkt te worden.  Het Loxone Smart Home systeem zal de brand detecteren en zo snel als mogelijk de nodige veiligheidsfuncties activeren, waaronder het uitschakelen van het ventilatiesysteem. Op dit manier krijgt het vuur minder kans zich te ontwikkelen en krijgen de veiligheidsdiensten extra tijd het vuur te doven.

Evolutie van de luchtkwaliteit

Volg je luchtkwaliteit op dagelijkse basis nauwkeurig op via de Loxone Smart Home App. De Loxone Statistieken stellen je in staat om de luchtkwaliteit te bekijken ook al ben je afwezig. Verder kan je deze functionaliteit gaan gebruiken om eventuele fouten aan het licht te brengen en deze in overleg met je installateur te gaan verhelpen.

Meer informatie

Q-Home – https://www.q-home.be

Renson – https://www.renson.eu

Renson Healthbox 3.0 – https://www.renson.eu/nl-be/producten-zoeken/ventilatie/mechanische-ventilatie/units/healthbox-3-0

Loxone – https://www.loxone.com